Tietokonepelin tekeminen
Tietokonepelin tekeminen kuulostaa vaikealta ja tavallinen tietokoneenkäyttäjä varmasti ajatteleekin, ettei sellaista kykenisi itse tekemään. Nykyaikana kuitenkin kaikki on mahdollista. Siispä myös muutkin kuin ammattilaiset voivat niin suunnitella kuin myös rakentaa omia pelejään.Kaikki riippuu siitä, millaisen pelin haluaa tehdä ja paljonko aikaa on valmis uhraamaan. Jos termi C++ ohjelmoinnin maailmasta ei ole täysin tuntematon niin vielä parempi, sillä kyseisellä pohjalla minkä tahansa pelin rakentaminen on suhteellisen helppoa. Tärkein seikka, niin kuin monessa muussakin tehtävässä, on ennakkosuunnittelu. Etukäteen tulisi miettiä, mitä haluaa pelin sisältävän, millaisia käänteitä siihen tulisi, millaista grafiikkaa käytetään jne. Jokaiseen peliin maailmassa kuuluu erilaisia funktioita, jotka kotikäyttäjä kykenee suunnittelemaan C++:n pohjaa käyttäen.
Peleillä kuuluisuuteen
Jos haluaa menestyä pelisuunnittelulla, niin ohjelmointi ja tietokoneiden kanssa harjoittelu tulee aloittaa ajoissa. Lisäksi tietenkin tarvitaan hyvä idea pelille sekä lopulta runsaasti onnea tekemään pelistä suosittu. Kotikäyttäjän suunnittelema matopeli ei vielä aivan yllä esimerkiksi Rovion tai NetEntin huippupelien tasolle. Tällaisten pelisuunnittelujättien tasolle pääseekin vain pitkäjänteisellä työllä ja ammattimaisella ohjelmointitaidolla. Mainituista suunnittelijoista jälkimmäinen on keskittynyt ainoastaan nettipelien suunnitteluun ja on Suomen suurin tuolla alalla. Rovio taas tuli tunnetuksi mobiilipeli Angry Birdsistä ja loi itselleen huikean kansainvälisen brändin. Angry Birds hahmoja on saatavilla niin pehmoleluina, t-paitoina kuin mehuinakin, ja mikä hienointa, maailmanlaajuisesti.
Mikä tekee pelistä hyvän?
Peliä suunnitellessa on tärkeää miettiä myös käyttäjän näkökulmasta mikä pelistä tekisi mielenkiintoisen ja ennen kaikkea viihdyttävän. Pelejä pelataan ajanvietteenä, joten niissä on oltava tietty viihdearvo mukana. Viihdyttävyyttä parantavia tekijöitä ovat helppo käyttöliittymä ja pelin sujuva kulku ilman niin sanottua tökkimistä. Harva asia alentaa viihdyttävyyttä enemmän kuin se, että peli lataa liian kauan jotain pientä yksityiskohtaa. Myös hienot grafiikat tuovat valtavasti lisäarvoa sekä tietysti myös osuva musiikki parantaa pelikokemusta. Ihmisten halutaan palaavan pelien ääreen uudelleenkin, joten on tärkeää, että uudelleenpelaamisarvo on riittävän korkea. Peleissä ei saisi joutua toistamaan samoja kohtia liian usein tai ainakin kentän olisi muututtava hieman edellisestä, että pelaajan mielenkiinto pysyisi yllä.Jos siis oman pelin tekeminen kiinnostaa, kannattaa kokeilla minkälaisen pelin itse saa aikaan. Vaikka seei maailmanmaineeseen nousisikaan, voi peliohjelmoinnista tai -suunnittelusta saada itselleen hauskan harrastuksen.